Norge - mandag den 24. maj 2010


Treungen og rundt om Nisser

Tilbage

Vores venner fra Sommersted og Århus var taget afsted kl. 4 om morgenen, så dem nåede jeg desværre ikke at få sagt pænt farvel til. De havde bestilt en morgenfærge fra Kristianssand til Hanstholm.

Det var store afrejsedag, så formiddagen gik med at slente lidt rundt og se på de mange pakkende gæster. Efter lidt tidlig frokost, tog de afsted. De havde alle bestilt plads på den samme færge og de skulle tilmed hygge sig med en stor buffet på båden sammen. God ide!

Vi andre, dvs. Ruddy, Vibe, Lasse, Marie og jeg tog en tur til Treungen. Egentlig for at få handlet lidt ind til aftensmaden, for der var ved at være lavvande i køleskabet. Men alle butikker var lukket. 2. pinsedag var åbenbart også en helligdag i Norge. Nå, vi måtte klare os med det, vi kunne få. Vi kørte videre rundt om Nisser og målet var at køre op på vestsiden og tage med kabelfærgen over fra Fjorde til Nissedal.

Vi nåede op til færgelejet et kvarter før færgen sejlede og der lå meget passende en lille café ved færgelejet, så der kunne købes is.

Færgen kunne kun medbringe 3 biler og da kl. blev 2, var der 4 biler. Men det hele er indrettet så passende, at færgen sejler frem og tilbage, til køen er afviklet. Vi var nr. 2, så vi nåede med i første sejlads. Turen over tager under 5 minutter og når først der er sat i gang, kan kaptajnen ordne billetteringen, for med en kabelfærge er der ikke meget, der skal styres. Jeg mente, at det måtte være derfor, at de pralede med en kvindelig kaptajn. Ikke alle i selskabet var enig med mig.

Resten af dagen var meget stille. For mit vedkommende havde det også kørt på fuld damp i 3-4 dage nu, så jeg trængte til en pause. Som jeg sagde til de andre, så havde jeg følt mig som en på 20 år de foregående dage. I dag følte jeg mig som en på 70, så med lidt held ville regnskabet passe i morgen - på den rigtige runde dag.

Så det blev bestemt ikke sent, før jeg kravlede til køjs. Jo jeg skylder lige at fortælle, at vi alle blev mætte, selv om vi ikke kunne handle. Marie fik på forunderlig vis skabt en god middag ud af de rester, der nu engang var i hytten.

1